Din Have er Forfærdeligt Svær at Slappe af I

Have

Det er utroligt populært at have en have i Danmark. På Jylland og Fyn har næsten alle ejendomme en have tilknyttet, og i København er det noget, som de fleste drømmer om. Vi har da også set en hel enorm stigning i populariteten af kolonihave huse, da de giver folk der ellers bor i en lejlighed eller lignende, en mulighed for at have deres egen have, om end de må køre lidt for at komme ud til den.

Men det er skam helt naturligt, at vi gerne vil have en have. Der er de seneste år blevet lagt langt større fokus på vores tætte forhold til naturen. Det er ellers noget, der har været glemt i en række generationer. Vi havde så travlt med at distancere os fra elementerne, at vi glemte de positive ting, der fulgte med dem. Vi byggede stærkere huse, med bedre isolering, så vi kunne holde vind og vejr ude. Vi opfandt biler og flade veje, så vi ikke behøv at gå igennem terræn for at komme frem. Vi har kunstigt lys og mørklægningsgardiner, så vi ikke er afhængige af årstidens naturlige sollys. Vi har nydt godt af alle disse teknologiske fremskridt, men det er også gået op for os, at det har en pris. Vi kan nemlig ikke komme udenom, at vi kommer fra naturen, og nedstammer fra den. Det betyder at vi har et helt særligt spirituelt forhold til den natur der omgiver os, og at vores sjæle græder, når vi ikke ser den i længere tid.

Det er altså for at behage vores indre naturelskende sjæl, at vi gerne vil have en have. Desværre, så har langt de fleste danskere, en have der er forfærdeligt svær at slappe af i. Vi gør vores bedste, men har fuldstændigt misforstået, hvordan en have skal se ud. Nogle har alt for stor fokus på, at den skal være ”praktisk”, og planter derfor den ene række af grøntsager efter den anden. Andre insisterer på at lægge mønstre ind: firkanter lavet af røde blomster, og cirkler af blå. Men det er altså ikke sådan naturen ser ud! Det er den naturlige natur, som vi længes efter, og som giver os mulighed for at slappe af og genfinde vores rødder.

Så køb nogle frø, og plant nogle forskelligt farvede anemoner ude i haven, ved at kaste dem tilfældigt omkring dig. Gentag det samme, med alle andre blomster, som du føler siger dig noget. Lad være med at tænke i mønstre, eller i om tingene kan spises eller ej. Målet er at finde de planter der tiltaler dine sanser, og så lade dem vokse op, som naturen nu finder det bedst. Tror mig, når først alle frøene spirer, og din have begynder at stråle til sommer, så vil du for alvor kunne slappe af i din have. Det er egentligt en simplere måde at anlægge en have på: men i naturen, er ”simpelt” den helt rigtige opskrift.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: