Når Stavefejl Fører til Nye Muligheder

Skriver

Nogle gange kommer de bedste ting i ens liv, fordi man laver en fejl. Det kan være man drejer for tidligt på en vej, og undgår et uheld. Eller taber sine ting på skolegangen, og den søde dreng eller pige tilfældigvis er i nærheden, og hjælper én med at samle det op: og det fører til at kærligheden blomstrer, og man ender ud med sin eneste ene.

For mig, var en af de bedste ting i mit liv, et produkt af en ganske simpel stavefejl. Jeg var en ung dreng, der gerne ville slippe lidt væk hjemmefra, og jeg kiggede derfor på efterskoler. Der er tosset mange efterskoler at vælge imellem i Danmark, så jeg begyndte at tænke over, hvad jeg egentligt gerne ville have. På det faglige niveau, og også når det kom til hobby- og fritidsinteresser, var jeg stadig ret usikker, og var ikke helt sikker på hvad der sagde mig mest. Når man har for mange muligheder, så er det umuligt at vælge. Så jeg satte mig ned, og begyndte at brainstorme, hvordan den perfekte efterskole ville se ud.

Jeg har altid elsket at gå tur ved vandet. Hver gang vi var på ferie, ville vi gøre det et sted, med lange hvide sandstrande. Der var ikke noget bedre end at gå en lang tur helt alene, lands vandet, og bare nyde solen mens ens tanker fik frit løb. Hvis nu min efterskole lå tæt på vandet, så ville jeg kunne gå sådan en tur hver eneste dag! Genialt tænkte jeg.

Så jeg hoppede på nettet, og tastede “efterskole ved vandet” ind i Google, og krydsede fingre for, at noget ville dukke op. Til min overraskelse var der kun nogle få resultater, og de pegede allesammen ind på samme ene efterskole… Jeg begyndte at læse op på den, og pludseligt ramte det mig: jeg havde stavet forkert i min søgning! I stedet for “Vandet” havde jeg skrevet “Vandel”, og jeg sad altså og læste op på en efterskole i Vandel. Så det var egentligt en fejl, at jeg overhovedet kiggede på den efterskole: men det var en fejl, der førte til mit bedste valg nogensinde. På det her tidspunkt var jeg nemlig allerede solgt: de ting skolen udbød lød bare som præcis det jeg havde brug for.

Så nogle gange fører fejl til nye muligheder. Jeg er derfor ikke længere bange for at lave fejl: nogle gange åbner det døren for ting, jeg ellers aldrig ville have tænkt på, og i værste tilfælde, jamen så lærer jeg noget. Havde det ikke været for en lille stavefejl, var jeg ikke endt på den efterskole, der forandrede mit liv til det bedre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: