Uundværlige tips og råd til dit våbenskab

Krudt

Forstil dig dette: Jagtsæsonen er startet og du er i gang med at tage dit jagttegn. Med et jagttegn i lommen, kan du ikke vente med at komme ud på din første officielle jagt. Det første du gør, er at købe et våben der passer dine behov. Under købet spørger ekspedienten om du har et våbenskab, hvor du kan opbevare dit nye våben lovligt. Dette svarer du selvfølgelig ja til, men at du ikke har fået det monteret endnu. Da du går ud af butikken, er næste mål at få våbenskabet monteret. På vej ud til bilen begynder du at undre dig over om det er noget du kan finde ud. Hvor skal det placeres og hvordan monterer jeg det?

 

Derfor vil vi her forsøge at gøre dig klogere med tips og råd til indretning, montering og vedligeholdelse.

 

  1. Indretning/placering

Før du køber dit våbenskab, er det altid en god idé at undersøge, hvor i hjemmet det kan stå. Du har måske tænkt tanken, at det vil se smart ud stående midt i stuen, men det kan være, at der er andre personer i husstanden, som ikke synes, at det ser smart ud med et stort firkantet skab lige i midten af stuen.

Nej, som ofte må det store monstrum finde sig en tilværelse i lidt mere ydmyge områder. Her er det ofte en garage, udhuse eller lignende, der bliver det oplagte valg, når der skal findes en placering. Den eneste regel, der er omkring placeringen, finder man i §24, der fremhæver, at det skal stå et sted, hvor ens våben opbevares forsvarligt og samtidig er et sted hvor der er utilgængelig for uvedkommende. På den måde undgår man at tyvegrupper som Olsen Banden og andre ikke løber afsted med dine dyrebare ejendele. Husk at kontakte dit forsikringsselskab og hør hvad deres krav er, hvis uheldet skulle være ude. Derudover skal skabet gerne stå et sted, hvor der er stabilt ift. temperaturen og fugtighed.

 

  1. Montering

I forhold til montering, så er det som altid en god idé at undersøge reglerne og brugsanvisningen inden, så man ikke begiver sig ud på en såkaldt ”IKEA-montering”, hvor monteringen ofte bliver klaret uden brugsanvisningen. våbenskabe skal man ind og se på vægten af det. Hvis det er under 1000 kg (1 ton) skal det fastboltes til enten gulv eller væg, så det ikke er muligt at fjerne skabet.

 

  1. Vedligeholdelse

Vi kender alle følelsen. Vi har brugt rigtig mange penge på et produkt og dermed forventer vi også at produktet har en lang levetid. Der er intet værre, end at have brugt penge på et produkt og inden for en måned se, at nogle af tingene ruster, bliver sløve eller bare viser tegn på slid. Nej, det skal holde! Det samme gør sig gældende når man skal købe et våbenskab. De første råd omkring vedligeholdelse kan alle og enhver erindre at have hørt mindst tusind gange mens man var barn. Selvom man mente at det sagtens var muligt at leve i et indelugtende rod, så havde forældrene fat i noget. ”Husk at lufte ud!” og ”Husk at gøre rent” er to vigtige rutiner, som ofte er med til at forlænge et produkts levetid. Derudover vil der ikke, ud over lidt olie på de bevægelige dele og hængsler, være det store vedligeholdelse ved køb af sådan et produkt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: