Mobil på afbetaling

Butikker der tilbyder afbetaling på mobiltelefoner

Få et hurtigt overblik over hvor det er billigst at købe din næste iPhone, Samsung, Huawei eller OnePlus mobiltelefon på afbetaling.

Mobil på afbetaling.. Er det en god ide?

Hvis du kan købe din næste mobil til 0% rente og afbetale den over de næste 12 måneder med et mindre månedligt beløb er det en fremragende ide. Hvis du køber den med høje renter og gebyr er det verdens dummeste. Vi anbefaler at du med i dine overvejelser tager hvor meget du kan sælge den for om 12-24 måneder. Nogle modeller holder prisen mere bedre end andre. Derfor er det en god ide at benytte Den Blå Avis til at se hvor meget de forskellige modeller sælges for brugt.

Vi lever i en tid hvor tingene går hurtigere end nogensinde før. Graham Bell opfandt den første telefon i år 1876 – det er altså under 150 år siden, at telefonen slet ikke fandtes! I dag er telefoner ikke bare blevet mobile, så vi alle kan rende rundt med dem i lommen: de er også betydeligt mere avancerede end gamle Bell overhovedet kunne have forestillet sig. En moderne mobiltelefon har et kamera der kan tage både billeder og video i langt højere kvalitet, end det var muligt med et dedikeret kamera for bare 10-15 år siden. Processoren i moderne mobiltelefoner er kraftigere end alle de computere der blev brugt i forbindelse med månelandingen til sammen. Når det kommer til moderne teknologi, og i særdeleshed mobiltelefoner, så er udviklingen altså noget der går stærkt.

Det betyder også, at man er nødt til at skifte telefon med jævne mellemrum, hvis man vil drage fordel af alle de teknologiske forbedringer og gennembrud. Da det ikke ligefrem er billigt at købe den nyeste mobiltelefon lige når den kommer ud, er der mange der overvejer at køb mobil på afbetaling. Der er både fordele og ulemper ved at købe på afbetaling, og denne artikel har til formål at informere dig om disse.

Den største ulempe der er ved at købe mobiltelefon på afbetaling er, at man godt kan fristes til at bruge flere penge end man har. Når man køber på afbetaling så ligger man kun et mindre beløb her og nu, og får den nye mobiltelefon med det samme. Men man skal stadig selvfølgeligt betale for hele telefonen: det foregår bare i mindre bidder over de næste måneder. Man bør derfor kun købe en mobil på afdrag hvis man ved, at man har pengene til at betale af på mobiltelefonen hver måned.

Når det kommer til fordele, så er en af de helt store nok, at flere butikker i dag tilbyder dig at købe din mobiltelefon med rentefri afdrag. Det betyder at du ikke betaler ekstra penge for telefonen i form af renter hver måned. Renter er en af de ting folk er mest nervøse for, når de står overfor valget omkring hvorvidt de skal købe på afbetaling eller ej. Ved at vælge en rentefri afdragsordning slipper man for den bekymring. Det er en billig måde at få en ny telefon uden at skulle vente. Alternativerne er at vente eller optage et dyrt lån. Hvis man venter med at købe den nye telefon, kan man spare op og så betale det fulde beløb på én gang. Problemet med denne løsning er, at der går så lang tid før du får telefonen, at den sikkert bliver forældet kort efter du har købt den. Nogle optager lån for at slippe for ventetiden, men det er sjældent en god idé i forhold til en rentefri afbetaling direkte ved forhandleren.