Bliv inspireret af naturen

Vi danskere er beriget til fulde med frodig natur hele vejen rundt om sig uagtet, hvor henne i landet man skulle befinde sig. Her er den danske natur fyldt med store skove med gamle majestætiske træer, flotte farverige marker langs vores veje og strand med vand blot indenfor 1 times kørsel. Det kan godt være, at vi ikke har et lækkert klima året rundt, men modsat mange andre lande har vi den flotteste natur uagtet årstiden. Her gør vores klima, at vi får et smukt snedækket landskab, hvor alle vores skove bliver dækket til i flot sne. Her er der helt specielt en blomst, margueritten, der er blevet til en af de mest populære smykkelinjer under navnet Marguerit smykker.

I Danmark har vi flere steder, hvor naturen er smukkere og endnu mere fascinerende end andre steder.

Grenen

Grenen er spidsen af Jylland, hvor de 2 have Skagerrak og Kattegat mødes. Dette er Danmarks nordligste punkt og er blevet verdenskendt netop grundet, at 2 forskellige have mødes. Dette giver en fantastisk flot dynamik, der nærmest får sandet på stranden til virke levende. Når man i forvejen er oppe ved Grenen ligger der et af Danmarks flotteste landsbyer i Skagen, hvor man hurtigt kan få mange dage til at gå.

Møns klint

Møns Klint er også verdenskendt. Her er det blevet kendt grundet dets størrelse og smukke hvide kalk udseende. Klinten troner sig 128 meter op over havets overflade og kystlinjen er ca. 7 km lang. Synet af klinten vidner om de enorme naturkræfter der har skabt Danmark. Netop disse enorme kræfter bevidner, hvor vigtigt, det er at bevare det gode klima for at bevare denne natur.

Råbjerg mile

Milen består af en 1000 m lang og 1000 m bred sandbunke, rummer ca. 4 mio. m3 sand og har sit højeste punkt 40 m over havet. Den flytter sig med vinden med mere end 15 m årligt i øst-nordøstlig retning mod Kattegat.

Rubjerg knude

Tæt ved Lønstrup ligger den imponerende vandreklit Rubjerg Knude. Den højeste del af Rubjerg Knude er knap 100 meter over havet. Den øverste del af knuden består af et ca. 40 meter tykt lag flyvesand, som fortsat vokser. Vandreklitten er skabt ved, at vinden river sandkorn løs af klinten og fører dem op over kanten, hvor de aflejres. Rubjerg Knude er samtidig den mest dramatiske del af Lønstrup Klint, her har naturen skabt et sceneri, der kun kan opleves her. Havet gnaver sig langsomt, men ubønhørligt, ind i kysten fra vest og hvert år forsvinder der flere meter.

Mols bjerge

Høje toppe, dybe dødishuller og sjældne markfirben – og måske du møder en nationalparkguide på din tur i den 180 km2 store Nationalpark Mols Bjerge.

Landskabet i Nationalpark Mols Bjerge er skabt af gigantiske tunger af is og tonsvis af vand over millioner af år. Omkring 40 ud af 200 bevaringsværdige naturtyper, kaldet habitatområder, finder du i Nationalparken. Kulturhistorien oser på Kalø Slotsruin, foran Mols Bjerges store bronzealderhøje og i Ebeltofts små gader med toppede brosten og stokroser.