Sådan Begyndte jeg at Købe og Sælge Biler

Mange af mine bekendtskaber igennem tiden, har udvist en form for misundelse, når de finder ud af hvad mit ”job” indebærer. Jeg handler nemlig biler på fuld tid. Jeg driver ikke en stor bilforhandler-forretning, og jeg arbejder heller ikke for én. Jeg køber og sælger derimod biler igennem annoncer, og styrer helt selv min tid. Det er et job med mange fordele, og den mest misundelsesværdige ser ud til at være, at jeg kommer til at køre rundt i rigtigt mange forskellige biler. Når jeg har købt en bil, med planer om at sælge den videre, så tillader jeg mig nemlig ofte at køre rundt i den. Biler er trods alt kommet til verden for at skulle bruges, og hvorfor skulle jeg snyde mig selv for den oplevelse det er, at køre i en skøn Mercedes eller en lækker BMW? Jeg har mange venner der har tabt kæben, når de har set hvad jeg kom kørende i – og så er det bare sjovt at kunne fortælle dem, at det er mit ”job” at køre i den bil. For det er det, på sin vis.

Misundelsen fører så ofte til, at de spørger mig, hvordan man kommer i gang med sådan en ”karriere”. Her er det bedste jeg kan gøre, at fortælle hvordan jeg selv begyndte at købe og sælge biler. Jeg tror mange andre i min situation har en lignende historie, men jeg ved det ærligt talt ikke. Min historie ser dog ud til at være interessant for folk, og den har inspireret flere til at begive sig ud i et lignende eventyr. Så nu føler jeg at det er på tide, at jeg deler historien lidt bredere.

Det startede faktisk bare med, at en af mine venner var helt vildt stresset. Han havde tusinde bolde i luften på én gang, og havde svært ved at gribe dem alle sammen, når de kom ned igen. En af hans store hovedpiner var, at han havde en gammel bil der skulle sælges. Den kostede ham hele tiden penge, som han ikke havde, og han fandt det helt og aldeles umuligt at få den solgt. Han gav mig et tilbud, jeg ikke kunne afslå: sælg min bil og du får 10% af salgsprisen. Jeg har altid elsket at have med mennesker at gøre, og har haft flere salgsjobs igennem mit liv. Så det lød da som en sjov udfordring, der samtidig kunne tjene mig lidt ekstra penge. Jeg havde allerede solgt den dagen efter – og til langt mere, end han havde regnet med at kunne få for den! Så det var en god handel for os begge to.

Succesen gav mig appetit for mere. Så jeg begyndte at kigge på de salgs-annoncer der var i avisen og på nettet. Der var mange biler at vælge imellem, men jeg fandt hurtigt nogle stykker, som virkede som gode handler. Jeg kontaktede dem, så alle bilerne, og forhandlede så hårdt jeg kunne. Den bil jeg fik den bedste pris på, var så den jeg købte. Jeg satte den til salg samme dag som jeg fik den, til 20% mere end jeg selv havde givet, og så gik jeg ellers i gang med at gøre den mere præsentabel. Ugen efter blev den solgt, og jeg lavede en flot profit. Det er så i bund og grund hvad jeg har gjort lige siden!