Skal du læse Game of Thrones?

Det er ikke alle, der er klar over, at den populære tv-serie, Game of Thrones, oprindeligt er en serie bøger udgivet af forfatteren George R.R. Martin. Bøgerne er i dag klassikere og belønnet med flere priser. Og de er i sandhed værd at læse. Her er tale om et værk af en meget dygtig forfatter, som alle burde stifte bekendtskab med. Det er historier med et højt niveau af spænding, som vi kender det fra serien, og meget kompetent skrevet.

De storsælgende Game of Thrones bøger er udgivet over det meste af verden. Allerede før der blev lavet en tv-serie ud af bøgerne, var der læsere til dem, men skaren af læsere eksploderede efter introduktionen af den kendte tv-serie. Bogserien er på fem bind, men flere er undervejs. Forfatteren George R.R. Martin skriver stadig på dem. Vi venter alle i spænding. Ud over de kendte Game of Thrones bøger har han skrevet en række sidehistorier, der også er kommet på dansk.

Dansk islæt

Tv-serien, som tager afsæt i de kendte Game of Thrones bøger, har haft flere danske skuespillere på rollelisten. Nikolaj Coster Waldau er blot en af flere danske skuespillere, der har lagt krop til figurer i det verdenskendte univers. Birgitte Hjort Sørensen har også en rolle som vildningen Karsi, og Frank Hvam og Pilou Asbæk medvirker også.

Dykker du ned i en af de fem Game of Thrones bøger, så vil du finde det oprindelige univers med alle de kendte figurer. Det giver nye aspekter til serien at læse de oprindelige Game of Thrones bøger. Og der er noget fortryllende ved at læse og se det hele for sig, fremfor at få det serveret i levende billeder på en tv-skærm.

Tilstanden læsning

Den, som læser en af de mange Game of Thrones bøger, vil komme ind i den tilstand, som gør en til en læser. Der er noget magisk over bøger, og det er hyggeligt at sætte sig godt til rette i en god stol med en spændende bog. Det er en fornøjelse, alle burde unde sig selv. Formentlig er det ovenikøbet sundt.