På telttur: Gode aktiviteter til børn

Skal du og familien sove i telt til sommer? Er du en smule nervøs for børnenes aktivitetsniveau? I så fald er denne artikel skrevet til dig. Her kan du finde en bred vifte af ideer til mulige aktiviteter, som børnene kan hygge sig med. Nogle af aktiviteterne kræver muligvis en smule planlægning på forhånd men ikke noget uoverskueligt. Desuden fylder alle de gennemgående aktiviteter ikke meget i bagagen og derfor skulle der gerne være plads til at medbringe timevis af sjov.

 1. Medbring spil
  Spil er en klassisk aktivitet at medbringe. Problemet med spil er dog, at de fylder i bagagen – specielt brætspil. En måde hvorpå man alligevel kan komme afsted med at have børnenes yndlingsbrætspil med i tasken er at pakke spillet ud og lægge alt indholdet til spillet i en pose. På den måde fylder æsken ikke og det er tit den, der er synderen ift. at fylde i tasken. Er du ikke meget for at skille spillet fra dens originale æske, så er der altid mulighed for at medbringe de klassiske spil såsom kort, yatzy og det lille magnetiske Ludo. At spille spil kan både være dags- og aftenaktivitet. Samtidig kan det være en aktivitet for både voksne og børn, men også en ting børnene kan hygge sig med alene. Derfor er spil en god ting at afgive lidt plads til i tasken.
 2. Medbring bøger eller tegneserier
  Du har måske tænkt at medbringe en bog eller lidt magasiner til dig selv. En ide kunne være at medbringe lidt bøger eller køb lidt tegneserier med til børnene også. Denne aktivitet er igen noget, i kan gøre sammen eller hver for sig.
 3. Medbring farveblyanter eller tusser.

Dette er nok igen lidt en klassiker men også tit en sikker vinder. Nogle børn kan få timevis til at gå med at tegne eller farvelægge skitser. Om ikke andet er det en aktivitet, børn kan gå til og fra. Måske farveblyanternes tilstedeværelse i ferien også vil inspirere dig selv til at finde din indre kunstner frem?

 1. Download en podcast

Lyt dig klogere med en podcast. Podcast er det nye – og det en god pladsbesparende aktivitet. Husk at du også kan downloade podcasts, som dine børn ville elske at lytte til. En god podcast kan holde dig underholdt i timevis. Og det bedste er, at du sagtens kan lave andre praktiske opgaver, mens du lytter med. Lige pludselig kan du sætte et telt op, lave mad eller rydde op, mens du bliver klogere på samfundet, de nyeste tøjtrends eller noget helt tredje. Der er tusindvis af gode podcast, så du kan med sikkerhed finde en, der passer til dig og dine børn.

 1. Gør jeres telt hyggeligt sammen
  Hvis jeres telt skal være placeret samme sted i en periode, så ville det være hyggeligt og praktisk at gøre det hjemligt sammen. Medbring tæpper, lamper, lyskæder, levende lys og andet i mener, der skaber en komfortabel stemning. Lav denne opgave til en hyggelig aktivitet i gør sammen, fremfor noget der blot skal ordnes.

Er der godt vejr, er der dog intet, der slår en dejlig cykeltur i solen eller lidt fodbold med børnene. God fornøjelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: