Tag Den Mentale Makeup af For Større Personlige Indsigt

Makeup

Når vi snakker rigtigt makeup, så er det typisk noget, som kvinder går mere op i end mænd. Vi mænd værdsætter selvfølgeligt det arbejde kvinderne ligger i at understrege deres smukke udseende, men vi er samtidig lykkelige over, at der ingen forventning er i samfundet til at vi skal gøre det samme. Faktum er dog, at vi mænd også bruger makeup – der er blot tale om mental makeup, frem for den fysiske slags.

Når du eksempelvis taler med din mor, så vil jeg tro at du opfører og taler anderledes, end når du taler til en rigtig god ven, hvilket igen er anderledes end når du taler med chefen på dit arbejde. I alle disse situationer er du stadig dig selv: men du benytter mental makeup til at fremhæve de aspekter af din personlighed, som du tænker vil gavne dig bedst i den enkelte situation.

Nogle gange kan vi dog fortabe os selv i vores brug af makeup. Du har sikkert set en kvinde, som havde så meget makeup på, at hun knap nok lignede et rigtigt menneske mere. Du kunne ikke rigtigt se bag ved makeup’en, og kunne derfor ikke regne ud, hvordan hun egentligt ville se ud i virkeligheden. Det samme gør sig gældende med den mentale makeup. Vi kan komme til at tro, at makeup’en er der for at erstatte vores virkelige jeg, og at vi aldrig ville kunne blive accepterede for dem vi er. Vi holder op med at fremhæve vores gode sider, og prøver i stedet at tegne et perfekt menneske op fra bunden. Det sker på bekostning af vores menneskelighed og personlighed. Ikke bare er det en utroligt ubehagelig og uholdbar situation at være i: den giver også bagslag.

Andre mennesker kan nemlig godt mærke, når du ikke er dig selv. Vi kan alle sammen godt forstå og respektere når makeup bruges til at fremhæve nogle ting mere end andre: det er helt naturligt, og viser egentligt bare situationsfornemmelse og en interesse i at det menneske vi interagerer med gerne må nyde interaktionen. Men når det går for vidt, og vi forsøger at gemme os bag en dårlig tegning, så skaber det mistillid. Den anden kan godt mærke, at de taler med en konstruktion, og at du arbejder hårdt på at holde din ægte personlighed skjult. Hvordan kan man dog forvente at nogen stoler på én, når man føler det nødvendigt at gemme sig selv fra omverdenen?

Så uanset om du står overfor at skulle forhandle en god pris hos Autouncle biler, eller du er på date med din måske fremtidige kone, så overvej om din mentale makeup bliver brugt til at fremhæve de relevante sider, eller det er blevet noget du gemmer dig bag. Prøv desuden at sætte dig foran spejlet – måske bare spejlet i bilen, når du lige har 2 minutter for dig selv – og fjern den mentale makeup for dit indre blik. Prøv at se dig selv, dit fulde og sande jeg, og accepter det fuldt ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

%d bloggers like this: