Hvordan finder du sneakers til børn?

Børn skal have godt fodtøj. Og her finder du rigtig mange forskellige typer, styles, brands og priser. Der vil være forskel på at finde sko til den 2 årige, 4 årige eller den noget større pige eller dreng. De mindste vil kun kigge på udseende, hvor de noget større børn også har forståelse for gode egenskaber.

Børn skal have god kvalitet, da børn i vuggestue, børnehave og skole bevæger sig og leger meget udendørs. Her vil det være nødvendig med gode vinterstøvler til de kolde stunder, hvor sneakers er både børn og voksnes favorit sko til de andre årstider.

Hvordan finder du sneakers til børn, der samtidig er i en god kvalitet?

Sneakers til de helt små

Babyer bør gå barfodet så længe som muligt. Bare fødder fremmer muskulaturen, og de små sanser meget igennem fødderne. Men omkring 1 års alderen er det ganske almindelig med de første gåsko til den lille. Her er sneakers ikke så relevante, da den lille ikke har behov for samme ankelstøtte som de støre børn.

Adidas sneakers børn vil være godt fodtøj, når barnet begynder at løbe rundt. Helt ligesom Nike, Bundgaard, Puma, Hummel, Ecco og andre, fremstiller Adidas sko i høj kvalitet der støtter fødderne rigtigt. Hvor dårlige sko kan hæmme udvikling og give problemer med fødderne.

Hvorfor sneakers?

Sneakers er lette, har en god stødabsorberende bund, åndbar, støtter rundt om foden og kommer med velcro lukning og ”automatisk” snørelukning. Det giver en sko der både er trendy og lukker rigtig sammen om foden. For sko skal sidde fast, men samtidig have en størrelse der giver bevægelsesfrihed til fødder og tæer.

Sneakers eller kondisko hvis i en god kvalitet, er en slidstærk sko. Børn vil spille fodbold, hinke, sparke, trampolin og meget andet.

Størrelsen

Du skal selvfølgelig kende størrelsen på barnets fod. Her kan du regne med et voksetillæg på 1-1½ cm. Det giver 7 mm. frirum til at bevæge tæer og plads til at fode vokser.

Mange vælger at købe et par numre større end fødderne, så skoens levetid kan følge barnets udvikling lidt længere. Men det vil dog hæmme barnet, da skoen ikke vil lukke ordentlig fast om foden.

%d bloggers like this: